Site iconDJ NA SVATBU

Svatba na jižní Moravě

Svatba na jižní Moravě

Co se vám vybaví, když se řekne „jižní Morava“? Asi tím nejznámějším, co vám vyvstane na mysli, je víno. Pálava a jihomoravské Toskánsko. Jižní Morava vás ale také nadchne nejhlubší propastí celého Česka, místem, kde byla objevena slavní Věstonická Venuše nebo nejvyšší budovou v České republice.

S jižní Moravou je rovněž spojeno její unikátní nářečí. Tak například, věděli byste, co to znamená, když kotrny okotí malé? Nebo když se na svatbě objeví ožungr a někoho grajdne? Nebo když má nevěsta ogajdaný fěrtůšek? Už se vám rozžnulo, co dané věty znamenají? Jihomoravské nářečí je úžasné. Plánujete-li svatbu, na Moravu byste rozhodně neměli zapomenout. Jaké možnosti ohledně svatby jižní Morava nabízí? A které speciální služby nabízí svatební dj s ohledem na tuto krásnou lokalitu? Máme pro vás zajímavý přehled.

Místa na jižní Moravě

Pokud z jižní Moravy pocházíte nebo tam zrovna žijete, asi nepotřebujete radit s tím, kde se dá svatba včetně svatební zábavy uspořádat. Pokud ale na jižní Moravě zrovna nebydlíte, co zdejší krásnou krajinu nevyzkoušet? Máme pro vás několik tipů na zajímavé lokality, které se k vaší svatbě budou dokonale hodit.

Vinice

Nejoblíbenější místa na svatbu na jižní Moravě, jsou přirozeně vinice. Oblast Pálavy i další lokality jihomoravského kraje nabízejí nespočet vinařství i malých rodinných podniků, které jsou dokonale připravené zajistit zázemí pro vaši svatební zábavu. Mezi nejoblíbenější patří například Vinařství Obelisk Valtice, Vinný sklep u Hroznu Čejč, Vinařství U Kapličky Zaječí, Vinařství Sonberk, Vinařský dům Dominant Rakvice, Vinařství Pod Kumstátem, Vinné sklepy Skalák a mnohé další.

Tip: Nechte si v místním vinařství zhotovit malé lahve vína s etiketou vztahující se k vaší svatbě. Může jít o skvělý dárek pro všechny návštěvníky svatební hostiny.

Stodoly

Malebná jižní Morava nabízí nespočetné množství romantických stodol ideálních například pro pořádání svatby v rustikálním stylu. Stodoly jsou většinou součástí větších budov, kde se dá zajistit i ubytování pro konkrétní počet svatebčanů. Mezi oblíbené stodoly a jim podobná místa patří stodola Suška Kravsko, stodola již zmiňovaného Vinařství Pod Kumstátem, stodola v meruňkové sadu nedaleko Dolních Kounic, která vás zaujme zejména v období květů zdejších meruněk, Kůlna Jedovnice, statek Samsara Blansko, Dvůr Honětice nebo Panský dvůr Kunětice.

Tip: Při taneční zábavě ve stodolách bývá výbornou volbou profesionální svatební dj. Celou zábavu může také moderovat a přizpůsobit dané lokalitě.

Netradiční místa

K netradičním místům jihomoravského kraje se rozhodně řadí i ta, která byste jen tak neobjevili. Mezi netradiční lokality spadá Hlídka Špilberk nacházející se uprostřed Brna, Ovčí terasy Němčičky kousek od Modrých hor, lichtenštejnský Vodní mlýn Nejdek z osmnáctého století nedaleko Lednice nebo lesní areál U Mravence Lesíka kousek za Řečkovicemi. 

Vezměte s sebou dj

Rozhodnete-li se uspořádat svatbu na jižní Moravě, určitě si pozvěte profesionálního svatebního dj. Proč je skvělé jeho služeb využít právě na jižní Moravě? Důvodů je několik:

Tip: Domluvte se se svatebním dj, aby do playlistu zakomponoval i několik ryze moravských písniček. Mohou dokonale pozvednout náladu a hosté si je zazpívají společně.

Krásné svatby jižní Morava hostí odnepaměti. Nechte se od ní pohostit i vy. Rozhodně nebudete litovat.

Exit mobile version